Американският кораб Либърти прайд достави военно оборудване на силите на НАТО

...
Американският кораб Либърти прайд достави военно оборудване на силите на НАТО
Коментари Харесай

Американският кораб Либърти прайд достави военно оборудване на силите на НАТО в България и Румъния

Американският транспортен съд " Либърти прайд " достави военно оборудване на силите на НАТО в България и Румъния.

Той е с военно съоръжение, предопределено за силите на Алианса, ситуирани в двете прилежащи страни. Плавателният съд дойде на пристанище Александруполис, Гърция, съобщи АНА-МПА. Товарът е предопределен за военни образования по Черноморието в Югоизточна Европа.

Американският транспортен съд „ Либърти прайд “ (LIBERTY PRIDE) е с дължина 199,9 метра, ширина 32,26 метра и с прегазване (дълбочина на потапяне във водата) 8,5 м. Корабът дебаркира в събота сутринта и стартира да разтоварва военното съоръжение, което посредством смесен превоз ще продължи към България и Румъния. В двете страни ще се проведат две огромни военни учения на Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), „ Атлантик резолв 23 “ (Atlantic Resolve 23) и „ Дефендър Юръп 23 “ (Defender Europe 23). Ученията са в подтекста на военните спорове в Украйна.

Корабът дойде в гръцкия град Александруполис от пристанище Чарлстън, Съединени американски щати, и ще отплава в средата на актуалната седмица. Американският ферибот е измежду първите от цяла верига от конвои с доставки за съюзническите сили в Югоизточна Европа – развой, който се чака да продължи до края на август.

Както и при други военни преноси, товарите ще продължат да се транспортират от пристанището на Александруполис с влакове и камиони. По същия маршрут, само че в противоположна посока, ще се връщат товари след довеждане докрай на военните образования.

В Черна гора стартира най-голямото военно обучение

В Александруполис към този момент са ситуирани повече от двеста американски военнослужещи, с цел да координират и управляват транзитите в съдействие с пристанищните управляващи и гръцката войска.

По мотив идването на кораба в обява в обществените мрежи ръководителят на пристанищните управляващи господин Константинос Хадзимихаил съобщи: „ След януарско-февруарските дейности на разтоварване и сухопътен транспорт за Организация на обединените нации и продан (rotation) за италианската войска, от през днешния ден започваме успоредни интервенции на повтаряем продан на военно съоръжение и средства на армията на Съединени американски щати (US Army) с смесен превоз от кораби, влакове и камиони. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР